25/10/13

Συνέλαβαν τον Κοντογιώργη

 
Συνελήφθη,  στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 36χρονος Κοντογιώργης Χαρίλαος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριές σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα ο 36χρονος το έτος 2007, στο Ηράκλειο Αττικής, μαζί με άλλους συνεργούς του, συνεπλάκησαν μέσα σε καφετέρια με ομάδα ατόμων που διασκέδαζε εκεί και προκάλεσαν σε αυτούς βαριές σωματικές βλάβες.
Επίσης, τον Μάρτιο του έτους 2013, μετά από φιλονικία που είχε ο συλληφθείς με δύο (2) άτομα σε ψητοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, τους ανέμενε έξω από το κατάστημα και όταν αυτοί επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο, τους ακολούθησε με την μοτοσυκλέτα του και στην οδό Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι τους πυροβόλησε από πίσω, χωρίς όμως να τους πετύχει.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ατόμου, το οποίο επιδείκνυε ο συλληφθείς κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, προκειμένου να αποφεύγει τη σύλληψη καθώς γνώριζε την ύπαρξη των ενταλμάτων.
Σημειώνεται ότι, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών τον Ιούλιο του 2011 είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του 36χρονου, κατηγορούμενος ως βασικό μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.