22/11/13

Κουμάσι ο ένστολος

 
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 30χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και τριών ακόμα ατόμων, ενός 30χρονου ημεδαπού και δύο υπηκόων Πακιστάν (19 και 21 ετών), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης του οικιακού ασύλου, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, προχθες (20.11.2013) το πρωί, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα σε οικία, στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, στους οποίους ο Ειδικός Φρουρός και ο ημεδαπός δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί.
Αφού τους ακινητοποίησαν με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας καθώς και με όπλο, αστυνομική ράβδο και χειροπέδες, που έφερε ο Ειδικός Φρουρός, αφαίρεσαν από την κατοχή τους το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο (με προορισμό το Πακιστάν) και κούτες με τσιγάρα.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι, ο Ειδικός Φρουρός μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του και ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, την 18.10.2013 εισήλθαν σε οικία υπηκόου Πακιστάν στο Περιστέρι και με την ίδια μεθοδολογία, (εμφανιζόμενοι δηλ. ως αστυνομικοί) απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος πολιτικό άσυλο.
Σημειώνεται ότι ο 19χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και πάλι την 12.02.2013 μαζί με κατώτερο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και έναν ημεδαπό, για υπόθεση αφαίρεσης χρημάτων από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας αλλοδαπών και εκβίασης τους με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, εννέα (9) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) ιαπωνικό ξίφος, δύο (2) μη υπηρεσιακά ζεύξη χειροπέδων, ένα (1) ξιφίδιο και σαράντα (40) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.