12/12/13

Ο Κίκος γλύτωσε μόνος του

Ενέδρα στον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας Ανδρέα Μαρτίνου, Κίκο, έστησαν γύρω στις 15.00 το μεσημέρι άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα.

Κίκος Μαρτίνος-Μαρίνα Λιβανού
O Κίκος Μαρτίνος με την γυναίκα του Μαρία Λιβανού






Aποπειράθηκαν να κλείσουν το δρόμο στον γιο του εφοπλιστή στη Βούλα με σκοπό, σύμφωνα με την καταγγελία του,να τον απαγάγουν.
Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν καθώς ο γιος του γνωστού εφοπλιστή κατάφερε να εμβολίσει τα οχήματα και να διαφύγει.

Αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής, οι άγνωστοι που προσπάθησαν να απαγάγουν τον γιο του κ. Μαρτίνου, έφεραν πάνω τους οπλισμό -πιθανότατα καλάσνικοφ- τον οποίο όμως, όπως φαίνεται, δεν χρησιμοποίησαν.

«Προσέγγισαν το αμάξι και επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο ώστε να αναγκάσουν τον οδηγό να σταματήσει, o οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Εκείνος πάτησε γκάζι και κατάφερε να τους εμβολίσει. Από την σύγκρουση, ένα από τα αμάξια των δραστών πήρε φωτιά. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η προσέγγιση
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 34χρονος (Ανδρέας-Ιωάννης-Κίκος) φεύγοντας από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Minerva Marine, είδε μπροστά του ένα βαν, ενώ αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί ένα αμάξι μάρκας Citroen. Ο εφοπλιστής οδηγούσε ένα Audi R6.

Τότε έκανε όπισθεν και συγκρούστηκε με το Citroen το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στη συνέχεια ξαναγύρισε στα γραφεία της εταιρείας. Οι δράστες, τρεις τον αριθμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γιος του εφοπλιστή στην ΕΛ. ΑΣ., κατέβηκαν από το Citroen, επιβιβάστηκαν στο βαν και αποχώρησαν από το σημείο.

Όπως όλα δείχνουν, στη συνέχεια έκαψαν το βαν (για να εξαφανίσουν τα στοιχεία) και, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, επιβιβάστηκαν σε ένα τζιπ -το οποίο φέρεται να έχει κλεμμένες πινακίδες- και διέφυγαν, πιθανότατα μάρκας BMW.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρτίνος ανέφερε στις Αρχές ότι τα τρία άτομα τα οποία έφεραν βαρύ οπλισμό, και συγκεκριμένα καλάσνικοφ, τον σημάδεψαν, χωρίς όμως να πυροβολήσουν, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι του οδηγού με σκοπό να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο χωρίς, όπως αποδείχθηκε, να τα καταφέρουν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο του εφοπλιστή εμβόλισε εκείνο των απαγωγών