28/12/13

Kάτι στράβωσε με τα 364 χασίς

 
Ηγουμενίτσα: Έχασαν τον 2ο ναρκωέμπορο απ' το βαπόρι
Εδώ και  πολλούς μήνες η αστυνομία της Ηγουμενίτσας δεν μπορεί περιέργως  να ξεχωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα στο ζήτημα της δίωξης εμπόρων ναρκωτικών. Δεν φτάνει που τους πήγαν από την Ασφάλεια Αττικής για να τους ανοίξουν τα μάτια, οι ντόπιοι έχασαν το 2ο όχημα -αν είναι δυνατόν- μέσα από το βαπόρι της γραμμής. Βρήκαν τα 163 κιλά χασίς αλλά έχασαν μπροστά στα μάτια τους τον οδηγό που τους έκανε "σούζες" μέσα στο λιμάνι
 
 
 
Συνελήφθη την Παρασκευή  το μεσημέρι, έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας, 40χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος συνελήφθη μόλις αφίχθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλοίο, από το λιμάνι της Λευκίμης Κέρκυρας, οδηγώντας αυτοκίνητο τύπου τζιπ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρους του οχήματος που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 188 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 200 κιλών και 946 γραμμαρίων.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του ανωτέρω, έγινε αντιληπτή η αποχώρηση οχήματος από το χώρο του λιμανιού, το οποίο είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο σε δρόμο της Ηγουμενίτσας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν 149 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 163 κιλών και 321 γραμμαρίων.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 364 κιλών και 267 γραμμαρίων.
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας