19/1/14

Μπουμπουκάκι ο Αλβανός

Συνελήφθησαν  στη Λαμία, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών περιπολιών και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα ξημερώματα τους δύο δράστες σε περιοχή της Λαμίας και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Οι δύο αλλοδαποί αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Ακολούθησε πεζή καταδίωξη στο πλαίσιο της οποίας, συνελήφθη αρχικά ο 34χρονος, ενώ μετά από επιστάμενες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε κρυμμένος μέσα σε πυλωτή πολυκατοικίας και ο 20χρονος συνεργός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, γάντια, φανοί, πολυεργαλείο κ.λ.π.), όπως επίσης και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα της σύλληψής τους και ανήκει σε 36χρονο ημεδαπό, στον οποίο και αποδόθηκε.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν σωρεία ενταλμάτων σύλληψης και καταδικαστικών αποφάσεων και συγκεκριμένα:
  • Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής, για διακεκριμένες κλοπές.
  • Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για κλοπές και διακεκριμένες κλοπές.
  • Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών για κλοπή.
  • Απόφαση του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε (15) μηνών για κλοπή.
  • Απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών για κλοπή.
  • Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός και είκοσι (2) ημερών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
  • Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, με το οποίο ανακλήθηκαν οι υπό όρους απόλυσή του, για έκτιση ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους για κλοπή.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.