30/1/14

Βαρόνος έκανε κουμάντο από την φυλακή

Η ηρωίνη
 
Συνελήφθησαν,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, (16) άτομα ηλικίας από 26 έως 52 ετών, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στην Κρήτη. Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί, μία (1) 60χρονη ημεδαπή και λοιποί άγνωστοι δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση.
Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει δεκαεννέα (19) ακόμη άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν τρίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, συνελήφθησαν χθες ένας 52χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, ένας ακόμη 32χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και δέκα (10) ημεδαποί ηλικίας από 27 έως 52 ετών, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 42 και 26 ετών και μία (1) 33χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Συνολική ποσότητα ηρωίνης (532) γραμμάριων.
  • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
  • Είκοσι τέσσερα (24) ναρκωτικά δισκία.
  • Χρηματικό ποσό (1.885) ευρώ, ως προερχόμενο από την εγκληματική δράση.
  • Τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. οχήματα, ως μέσα κίνησης των μελών της οργάνωσης και
  • Δεκαέξι (16) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ως μέσα επικοινωνίας.
Στην αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν, επιπλέον αστυνομικοί Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται επιπλέον δύο (2) ημεδαποί, μια 60χρονη ημεδαπή, ένας άγνωστος, υπήκοος Αλβανίας καθώς και λοιποί άγνωστοι δράστες, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.