7/3/14

Με ένα σωρό αποφάσεις ο Αλβανός ληστής

 
Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, μία ένοπλη ληστεία, τέσσερις (4) κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες και καταστήματα, οι οποίες είχαν διαπραχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη  στη Χαλκίδα, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Όπλων και περί Αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 26χρονος μαζί με έναν τουλάχιστον ακόμη συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, ενέχονται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
  • Την 13-12-2013 το απόγευμα, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών στην οικία τους, στην περιοχή της Αμαρύνθου Ευβοίας. Οι δράστες με την απειλή κυνηγητικού όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τα θύματά τους και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα .
  • Το χρονικό διάστημα από 01-12-2013 έως 14-12-2013, διέρρηξαν εξοχική οικία, ιδιοκτησίας 47χρονης ημεδαπής, στην περιοχή της Ερέτριας Ευβοίας και αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, προκαλώντας παράλληλα φθορές στην οικία.
  • Βραδινές ώρες της 10-11/12/13, διέρρηξαν οικία, ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αμαρύνθου Ευβοίας και αφαίρεσαν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα ανδρικό ρολόι χειρός.
  • Την 15-12-2013 το μεσημέρι, διέρρηξαν οικία, ιδιοκτησίας 40χρονης ημεδαπής, στην περιοχή της Ερέτριας Ευβοίας και αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.
  • Την 04-12-2013 το πρωί, διέρρηξαν κατάστημα, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας και αφαίρεσαν χρήματα από την ταμειακή μηχανή, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα οινοπνευματώδη ποτά.
  • Την 14-12-2013 το απόγευμα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν εξοχική οικία, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αμαρύνθου Ευβοίας.
Η συνολική αξία της λείας που αποκόμισαν από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, καθώς και οι φθορές που προκάλεσαν, υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 26χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής, ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
  • Η από 12-12-2012 απόφαση του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι έξι (26) μηνών και σε χρηματική ποινή (900) ευρώ, για κλοπή και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
  • Η από 12-05-2011 απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και σε χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του ενός τουλάχιστον συνεργού του 26χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν εμπλοκής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.