5/4/14

Δολοφόνος-δραπέτης των "πυραμίδων" στην Πάτρα

 
 
 
Συνελήφθη  απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 48 ετών, δραπέτης των Αλβανικών Φυλακών, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τις Δικαστικές Αρχές της γειτονικής Χώρας σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για ανθρωποκτονία.
Στο πλαίσιο έρευνας της υπόθεσης συνελήφθη και η 48χρονη Αλβανίδα σύζυγος του, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδορκίας.
Ειδικότερα για την ανεύρεση του 52χρονου συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν τους δυο αλλοδαπούς στην οικία τους στην Πάτρα και τους συνέλαβαν.
Κατά τον εντοπισμό τους οι δυο δράστες δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξαν και πλαστά διαβατήρια με τα οποία είχαν προμηθευτεί. Επίσης ο 52χρονος με τα ψευδή στοιχεία είχε προβεί στην έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και Ελληνικού Διπλώματος Οδήγησης.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με την Interpol Αλβανίας προέκυψαν τα πραγματικά στοιχεία των δυο συλληφθέντων.

Υπογραμμίζεται ότι ο 52χρονος το 1993 είχε διαπράξει το φόνο του ξαδερφού του στην Αλβανία, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών από το Δικαστήριο Τεπελενίου και είχε αποδράσει από τις Αλβανικές Φυλακές το 1997 όταν με τις παρατράπεζες-πυραμίδες έπεσε το καθεστώς Μπερίσα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές