16/5/14

Φόρτωσε 8 στο Νissan ο Γεωργιανός

Γενισέα Ξάνθης: Με χρώμα-φωτιά και φιμέ τζάμια το κατασχεμένο όχημα  
 
Συνελήφθη χθες (15-5-2014) το πρωί, στη Γενισέα Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, στη διασταύρωση Καλλίστης της παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με αγγλικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στον οικισμό της Γενισέας, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.