6/6/14

Πήραν την ευλογία του ...


Συνάντηση Δ.Σ. με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριότατος δέχθηκε τους εκπροσώπους του ΣΕΦΕΑΑ με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πραγματοποιώντας επί μακρόν, διάλογο και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αστυνομικοί και συμπολίτες μας. 


Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Ντούμας Βασίλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής :

"Η συναλληλία η φιλαλληλία η φιλανθρωπία αποτελούν ελάχιστα χαρακτηριστικά και ενέργειες του Χριστού για όσους από εμάς τον πιστεύουν, ακόμη και αυτών που δεν τον πιστεύουν. Η φιλανθρωπία μπορεί και πρέπει να φτάσει ακόμη σε ένα αυτοθυσιαστικό φρόνημα για να εκπληρώσει την ουσία του Λόγου. 
Τόσο οι πνευματικές δωρεές όσο και οι υλικές, Μακαριότατε, σας χαρακτηρίζουν μέσα από το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο σας, που συνέπεσε με την δοκιμασία των Ελλήνων σε μια έκπτωση οικονομική που συμπαρέσυρε αξίες ,αξιοπρέπεια και ήθη.
Επιθυμούμε σαν αστυνομικοί κατ αρχήν την ευλογία και την πρεσβεία σας αλλά και την εντατικοποίηση των από κοινού πλέον ενεργειών προκειμένου σηκώσουμε έστω και κατ' ελάχιστον, βάρος του Σταυρού των συνανθρώπων μας και συναδέλφων μας."

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τόνισε τα εξής:

Πάντοτε και ιδιαίτερα στις χαλεπές περιόδους για την πατρίδα μας αλλά και τους συνανθρώπους μας η Εκκλησία στέκεται αρωγός δίδοντας πνευματικά αλλά και υλικά εφόδια προκειμένου ανταπεξέλθουν στις μεγάλες και ιδιαίτερες ανάγκες τους. Οι αστυνομικοί επιτελούν ένα λειτούργημα με άκρως αυτοθυσιαστικό χαρακτήρα, δίνοντας πάντα ότι καλύτερο από την ζωή τους και την ίδια την ζωή τους όταν αυτό χρειαστεί. Το μυαλό του και οι προσευχές του μας συνοδεύουν σε κάθε δύσκολη ενέργειά μας και καταβάλλει κάθε τι δυνατό σε συναδέλφους και τις οικογένειες τους, ιδιαίτερα εκείνων που πάσχουν και υποφέρουν.

Αφού δόθηκε αναμνηστική πλακέτα από την επίσκεψη του Σωματείου μας, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος μας ανταπέδωσε επίσης πλακέτα, με ανάγλυφη την μορφή του Αποστόλου Παύλου ομιλούντα στην Πνίκα μαζί με τις ευχές και τις ευλογίες προς όλους τους Συναδέλφους Αστυνομικούς