4/7/14

Δικογραφία για Αστυνόμο και 2 Αρχιφύλακες

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται προδικαστική έρευνα, σχετικά με την υπαιτιότητα τριών αστυνομικών και ενός ημεδαπού ιδιώτη, σε υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και κλοπής σε βάρος 35χρονου ημεδαπού καθώς και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.
Όσον αφορά στους εμπλεκομένους, πρόκειται για έναν 34χρονο Αστυνόμο Β΄ και δύο 42χρονους Αρχιφύλακες, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής καθώς και έναν 52χρονο ιδιώτη.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 35χρονου ημεδαπού, σχετικά με τη συμμετοχή των παραπάνω εμπλεκομένων σε έκνομες ενέργειες, σε βάρος του.

Πιο αναλυτικά και όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (03.07.2014) ο 35χρονος ημεδαπός, ως υπόχρεος εμφάνισης λόγω περιοριστικών όρων, παρουσιάστηκε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, όπου ο 34χρονος Αστυνόμος, με παραπλανητική - παρελκυστική συμπεριφορά, καθυστερούσε σκόπιμα την αναχώρησή από το Τμήμα.
Παράλληλα είχε ενημερώσει, για την προσέλευση - παρουσία του 35χρονου ιδιώτη, τους άλλους τρεις εμπλεκομένους, οι οποίοι αφού μετέβησαν στο Τμήμα προέβησαν στην παράνομη σύλληψη και κατακράτησή του.
Επιπλέον τον δέσμευσαν με χειροπέδες και άσκησαν σε βάρος του σωματική βία, με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει οφειλόμενο χρηματικό ποσό (3.000) ευρώ, που είχε λάβει με απατηλό τρόπο, από τον έναν Αρχιφύλακα.
Μάλιστα για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, ώστε να αναγκάσουν τον ημεδαπό να επιστρέψει τα χρήματα, αφαίρεσαν από την κατοχή του το διαβατήριο του.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας, έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής των ανάλογων πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των αστυνομικών.