12/7/14

Λήστεψαν 8οχρονη

Τα σύνεργα
 
Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (11-07-2014) το βράδυ στη Λάρισα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 29 ετών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στη Λάρισα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας, της αντίστασης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο ένας από τους δράστες προσέγγισε την 80χρονη ημεδαπή και αφαίρεσε βιαίως από το λαιμό της μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν να κινούνται με το προαναφερόμενο όχημα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψή τους, ο 29χρονος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ένα πτυσσόμενο στιλέτο, συνολικού μήκους (26) εκατοστών,
  • ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους (20) εκατοστών,
  • ένα ξύλινο γκλοπ, μήκους (44) εκατοστών,
  • μία μεταλλική σιδερογροθιά και ένα κατσαβίδι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.