3/7/14

Τι τρέχει με τον Αθανασίου?

Τι απάντησε ο υπουργός!
hotdoc_56-cover_online.jpg
Σε μία σοβαρή αποκάλυψη για τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην αεροπαγίτη Χαράλαμπο Αθανασίου προχωρά το HOT DOC που κυκλοφορεί, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στην κατοχή του ερευνητικής ομάδας του περιοδικού, για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού. Η ίδια καταγγελία έφτασε το 2008 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά παραπέμφθηκε στα …συρτάρια… και έκλεισε δίχως έλεγχο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως προκύπτει από την έρευνα, έχει αποκρύψει από το πόθεν έσχες του, 282 τ.μ. διαμερίσματος, δηλώνοντας μόλις 350 τ.μ. Έχει οικοδομήσει την πυλωτή του σπιτιού του και μάλιστα την εποχή που δίκαζε πολίτες για πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ στο όνομα των παιδιών του εμφανίζονται ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία, εποχή που δεν είχαν εισοδήματα αφού ήταν …φοιτητές. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν το 2008 και διαβιβάστηκαν στον Άρειο Πάγο, αρχειοθετήθηκαν παρανόμως.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο έργο, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης με πλήθος τροπολογιών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κύκλο των δικαστικών και πολιτικών, καθώς αυτές οι τροπολογίες φαίνεται να εξυπηρετούν σε πολλές εκ των περιπτώσεων τους εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα»…
ΓΙΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
Ο κ. Αθανασίου είναι ο υπουργός, ο οποίος δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Άρειο Πάγο, δήθεν για νομικό έλεγχο, όταν την υπόθεση αποκάλυψε το HOT DOC.
Αυτή την φορά όμως η κριτική στο πρόσωπο του κ. Αθανασίου ξεπερνά την αμφιλεγόμενη πολιτικονομοθετική του δραστηριότητα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δικαστικοί τον καταγγέλλουν για παρεμβατισμό τόσο όσο όταν ήταν δικαστικός, όσο και ως πολιτικός. 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη με αφορμή τις «αθλιότητες» του περιοδικού Hot Doc και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ανακοίνωσε την Πέμπτη από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Το δημοσίευμα φέρει τον κ. Αθανασίου να μην έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του 281 τ. μ. πολυτελούς κατοικίας, ενώ πηγές προσκείμενες στον υπουργό τονίζουν ότι πρόκειται για δημοσίευμα που στηρίζεται σε ανώνυμη καταγγελία που είχε υποβληθεί προ ετών στον Άρειο Πάγο και η οποία έχει ελεγχθεί και αρχειοθετηθεί δυο φορές.

Την αφορμή για να έλθει το δημοσίευμα στη Βουλή, έδωσε κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, τονίζοντας ότι «ο εν λόγω υπουργός συνδέεται με μια σειρά σκανδάλων που έχουν βρωμίσει την πολιτική ζωή της χώρας». Εξέφρασε μάλιστα απορία για το γεγονός ότι ο υπουργός παραμένει στη θέση του.

κ
 
«Για το ΗΟΤ DOC, για τον κύριο Βαξεβάνη και τις αθλιότητες του, αλλά και για τις αθλιότητες του ανώνυμου επιστολογράφου, δεν θα σας απαντήσω», απάντησε ο κ. Αθανασίου. «Αλλά φαντάζομαι ότι μπορεί να σας δω ως μάρτυρά του στη δίκη, η οποία θα γίνει όταν πάμε στη Δικαιοσύνη. Διότι εσείς τα ξέρετε και προαναγγέλλετε όλες τις αθλιότητες που έχουν κριθεί κατ΄ επανάληψη».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνέχισε πάντως την επίθεση: «δεν μου απαντήσατε όμως για τα 281 τ. μ. Είπατε για αθλιότητες Βαξεβάνη, τον οποίο δεν γνωρίζω και ούτε πρόκειται να πάω μάρτυρας σε κανέναν. Εδώ λέει για 281 τ. μ. που δεν έχουν δηλωθεί. Πες: το ξέχασα άνθρωπέ μου. Το ξέχασα εντάξει. Τι είναι 281 τ. μ., για εμάς τους υπουργούς του Μνημονίου. Για εμένα όμως σημαίνουν πολλά. Όχι 281 αλλά ακόμη και 5 τετραγωνικά γιατί μπορεί να είναι το κελί που θα με κλείσουν σήμερα ή την άλλη εβδομάδα» σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης