9/8/14

Ο συνεργός του Μαζιώτη ξαναχτύπησε

 

Ληστεία σε τράπεζα της Σαρωνίδας από τον συνεργό του Νίκου Μαζιώτη
Ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη που κατηγορείται για ένοπλες ληστείες, όπως σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας από όπου και το στιγμιότυπο από τις κάμερες ασφαλείας, είναι κατά την ΕΛ.ΑΣ. εκείνος που λήστεψε τράπεζα και στη Σαρωνίδα το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Αυγούστου
 
Σε σύντομη «ομηρία» του διευθυντή της τράπεζας και σε παρ' ολίγον τετ-α-τετ των ενόπλων με τους αστυνομικούς εξελίχθηκε η ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας» το μεσημέρι της Παρασκευής σε υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Κεφαλληνίας στη Σαρωνίδα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα», εκτιμούν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ληστεία με λεία μόλις 3.300 ευρώ κρύβεται ο 35χρονοςΓιώργος Πετρακάκος, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και άλλοι ποινικοί με προηγούμενη δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη και στην Αργολίδα που πλαισίωναν τον συλληφθέντα αντιεξουσιαστή.

Οι αστυνομικοί αναγνωρίζουν στην ανάλυση των βίντεο της τράπεζας δύο άτομα με περούκες, ένα άλλο με φόρμα ηλεκτρολόγου που εμφανίζονται και σε προηγούμενες ληστείες (Μέθανα, Ακράτα κ.α.) της ένοπλης ομάδας του Μαζιώτη. Ωστόσο από τη σύγκριση των βίντεο οι αξιωματικοί έχουν ανακαλύψει ότι η ίδια πιθανόν ένοπλη ομάδα σχετίζεται με ληστεία 70.000 ευρώ από υποκατάστημα άλλης τράπεζας στον Μαραθώνα την Τρίτη 1η Ιουλίου.

Στη ληστεία στη Σαρωνίδα συμμετείχαν συνολικά πέντε δράστες, τέσσερις από τους οποίους εισέβαλαν στην τράπεζα. Διέφυγαν με ένα κλεμμένο Mercedes Α-class το οποίο εγκατέλειψαν πίσω από γειτονική εκκλησία και εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα.

Καρέ-καρέ η ληστεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες πιθανόν είχαν κατοπτεύσει τους χώρους σε προηγούμενη επίσκεψη στην τράπεζα. Αρχικά εισήλθαν τρεις στο υποκατάστημα που εκείνη την ώρα είχε αρκετούς πελάτες. Αργότερα πέρασε μέσα ένας τέταρτος ακολουθώντας μια ανυποψίαστη πελάτισσα της τράπεζας.

Οι δράστες κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του διευθυντή και του ταμία και αφού πήραν 3.300 ευρώ από το ταμείο ζήτησαν να ανοίξουν το ΑΤΜ του υποκαταστήματος. Όμως εκείνη την ώρα ένας από τους ταμίες δήλωσε ότι δεν ήξερε τον συνδυασμό και κάτι τέτοιο ήταν «αδύνατο».

Αμέσως μετά στο υποκατάστημα επικράτησε από τους ληστές μεγάλος εκνευρισμός αφού φέρεται ότι είχαν την εντύπωση πως κάποιος υπάλληλος πάτησε το «μπουτόν» συναγερμού και ανησυχούσαν ότι «αμέσως θα κατέφθαναν οι αστυνομικοί».

Αμέσως οι δράστες απεφάσισαν να φύγουν από την τράπεζα -συνολικά έμειναν μέσα στο υποκατάστημα περίπου τριάμισι λεπτά- παίρνοντας για «ασπίδα προστασίας» μέχρι την έξοδο τον διευθυντή της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι σε μία τέτοια ακριβώς κίνηση με σύντομη ομηρία υπαλλήλων τράπεζας είχαν προχωρήσει και οι δράστες της ληστείας στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2013, μια επιδρομή που αποδίδεται επίσης στην ίδια ένοπλη ομάδα. Και τότε οι δράστες φοβούνταν την άφιξη αστυνομικών από το γειτονικό αστυνομικό τμήμα.

Οι ληστές στη Σαρωνίδα έφυγαν γρήγορα από την τράπεζα, επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο ΙΧ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έφθασαν επί τόπου οι αστυνομικοί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται και άλλες ληστείες τραπεζών σε διάφορες περιοχής της Αττικής και άλλων όμορων νομών.