15/8/14

Από νωρίς στο ... κάπνισμα

 
Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν σε περιοχές της Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας, από (13-08-2014) αργά το απόγευμα έως και  (14-08-2014) πρώτες πρωινές ώρες, συνολικά οκτώ (8) άτομα .
Πρόκειται για ημεδαπούς (επτά άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 17 έως και 32 ετών , οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στα διόδια Τραγάνας, αστυνομικοί της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας διενήργησαν έλεγχο σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι πέντε από τους κατηγορούμενους (22χρονος, 27χρονος, 20χρονος, 17χρονος και 20χρονος).

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι ανωτέρω ημεδαποί κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού, στον χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (19,2) γραμμαρίων.
Επίσης στην κατοχή του 27χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (0,4) και (0,3) του γραμμαρίου αντίστοιχα.
Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες αργά το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε έναν 32χρονο και μία 28χρονη, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, εκ των οποίων οι δύο περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (13,8) γραμμαρίων, ενώ η τρίτη περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,3) γραμμαρίων.
Τέλος στη τρίτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας σε έναν 23χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Οι αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.