14/8/14

Τις τραβούσε τις αλυσίδες

 
Εξιχνιάστηκαν , έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, δύο περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής, που έλαβαν χώρα σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών, στην περιοχή Άνω Πόλης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για Ληστείες και Κλοπή.
Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος άντρας, κατά τους μήνες Μάιο και Ιούλιο 2014, δρώντας στην προαναφερόμενη περιοχή, προέβη στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες:
  • Την 10-05-2014, μεσημεριανές ώρες, προσέγγισε 74χρονη ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε από το λαιμό χρυσή αλυσίδα. Η παθούσα τραυματίστηκε ελαφριά από την πτώση της στο έδαφος.
  • Την 27-05-2014, απογευματινές ώρες, πλησίασε 65χρονη ημεδαπή διερχόμενη γυναίκα και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αφαιρέσει χρυσή αλυσίδα λαιμού. Στη συνέχεια, κατάφερε να αφαιρέσει καρφίτσα-αξεσουάρ που φορούσε η παθούσα.
  • Την 10-07-2014, μεσημβρινές ώρες, ο 37χρονος πλησίασε 80χρονη ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό. Η παθούσα έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.