9/10/14

Πήγε να την κοπανίσει

Τα Ντοκουμέντα

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και του αλλοδαπού διακινητή τους στις Οινούσσες
 
Ένας αλλοδαπός διακινητής και έντεκα (11) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή, από το Στρατιωτικό Παρατηρητήριο νήσου “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών, για ύπαρξη ύποπτου ταχυπλόου σκάφους, προερχόμενο από τα έναντι τουρκικά παράλια. Άμεσα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην εν λόγω περιοχή, όπου εντόπισε πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής του σκάφους, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς , με σκοπό την αποφυγή της σύλληψης. 
Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου σκάφους και την σύλληψη του 41χρονου αλλοδαπού χειριστή του.
Στη συνέχεια, οι επιβαίνοντες του Τ/Χ σκάφους, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.