24/11/16

Έβαλαν και αετό

Οι Αποδείξεις
Για 1η φορά το ζωγραφιστό έμβλημα της Δίωξης Ναρκωτικών 
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην εγχώρια παράνομη αγορά.
Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 21-11-2016 στον Πειραιά και στο Πέραμα πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24, 26 και 33 ετών και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 42 και 81 ετών. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο των δράσεων της για την καταπολέμηση και αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποίηση ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, πιστοποίησε την παράνομη δράση του εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών και τους ρόλους των μελών του, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια των ερευνών αναπτύχθηκε συνεργασία και με τις συναρμόδιες Αλβανικές Αρχές.
Κατόπιν των ανωτέρω οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στον Πειραιά οι τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, μετά από πώληση εκ μέρους τους ποσότητας κάνναβης στον 42χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Επιπρόσθετα συνελήφθη στο Πέραμα ο 81χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αποκρύψει στην οικία του ποσότητα κάνναβης που προηγουμένως είχε προμηθευτεί από τους προαναφερόμενους υπηκόους Αλβανίας.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -85.360- γραμμαρίων
  •  Ποσότητα ηρωίνης βάρους -1.030- γραμμαρίων
  •  Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -247,3- γραμμαρίων
  •  Το χρηματικό ποσό των -2.100- ευρώ
  •  Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
  •  Μία (1) μοτοσυκλέτα
  •  Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές
  •  Επτά (7) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.