14/11/14

... Έκανε τον Κονγκολέζο

Ο 54χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της υπηρεσίας που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης
 
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (13-11-2014) στην Αθήνα, 54χρονος υπήκοος Κονγκό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή δημοσίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.
Προηγήθηκε υποβολή έγκλησης κατ’ αγνώστων δραστών από ημεδαπό, στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, καθώς άγνωστοι υπέκλεψαν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών του και πραγματοποίησαν διαδικτυακές αγορές.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για τον εντοπισμό των δραστών και μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ( Europol ) ζητήθηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η συνδρομή των Γαλλικών Αρχών για την αποστολή στοιχείων. Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, στην υπόθεση εμπλέκεται ο παραπάνω 54χρονος συλληφθείς.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του κατηγορουμένου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • σκληρός δίσκος Η/Υ,
  • διαβατήριο που εκδόθηκε από τις Ελληνικές Αρχές, μέσα στο οποίο βρέθηκε χαρτονόμισμα των 50 ευρώ,
  • διαβατήριο που εκδόθηκε από τις Ελληνικές Αρχές, μέσα στο οποίο βρέθηκαν δύο (2) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ,
  • διαβατήριο που εκδόθηκε από τις Γαλλικές Αρχές και
  • πλήθος άλλων εγγράφων, που εμπλέκουν τον συλληφθέντα στις εγκληματικές δραστηριότητες της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης κατοχής δημοσίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.
Για τα κατασχεθέντα διαβατήρια γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες εξακρίβωσης, ενώ ο ψηφιακός δίσκος θα αποσταλεί για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ο δράστης, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται σήμερα (14-11-2014) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως εξής:
  • Τηλεφωνικά: 210-647 69 59
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios - android :CYBERKID