13/11/14

Ηρωίνη σε φούρνο μικροκυμάτων!

Τα Ντοκουμέντα
 

 
 
 
 
Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν να πετύχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίοι χθες (12.11.2014) το βράδυ, σε οικία σε περιοχή της Αθήνας Αττικής, εντόπισαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος χρησιμοποιούσε την οικία του ως εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε σε κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών, εντόπισαν και ακινητοποίησαν χθες το βράδυ τον 20χρονο, κατά την έξοδό του από διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ανωτέρω περιοχή.
Ακολούθησε έρευνα στη συγκεκριμένη οικία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε αυτήν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και πλήρη εξοπλισμό νόθευσης και επανατυποποίησης των ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν κατασχέθηκαν:
  • 3 κιλά και 321 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε στέρεα μορφή, αλλά και σε μορφή σκόνης.
  • 1 κιλό και 352 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης .
  • 4 κιλά και 647 γραμμάρια, υπό χημική διερεύνηση, ουσίας σε σκόνη.
  • Δύο (2) ηλεκτρικοί αναδευτήρες – πολυκόφτες (μπλέντερ).
  • Υδραυλική λειτουργική πρέσα, κατάλληλη για την τυποποίηση των προς πώληση ναρκωτικών ουσιών.
  • Ηλεκτρονική ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ηρωίνης.
  • Φούρνος μικροκυμάτων, ο οποίος περιείχε ποσότητα ουσίας σε μορφή σκόνης αγνώστου χημικής συστάσεως.
  • Δύο (2) κόσκινα, τρία (3) μαχαίρια, σφυρί και ψαλίδι, με υπολείμματα σκόνης αγνώστου χημικής συστάσεως.
  • Μάσκα με φίλτρο, κατάλληλη για την αποφυγή εισπνοής αναθυμιάσεων ηρωίνης, κατά την νόθευση και επανατυποποίηση των προς πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων, με ενσωματωμένες κάρτες SIM , οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του 20χρονου, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.
Ο 20χρονος συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.