5/12/14

Ανασφάλιστοι σε φασόν

Ιδού ...


 
Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, χθες (04.12.2014) το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής γυναικείων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», η οποία βρίσκεται στην περιοχή των Άνω Πατησίων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του συντονισμένου ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), διαπιστώθηκε ότι από τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση, είκοσι επτά (27) αλλοδαποί ήταν ανασφάλιστοι, ενώ δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.
Επίσης, στο πλαίσιο του ελέγχου, προέκυψε ότι πέντε (5) από τους παραπάνω εργαζόμενους αλλοδαπούς (υπήκοοι Μπαγκλαντές) διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, για τους οποίους έχει κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους.
Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας, επιβλήθηκαν άμεσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Ο έλεγχος συνεχίζεται για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.