8/12/14

Τα κλεμμένα "παπάκια" του Ορχομενού

Τα Κατασχεμένα
 
 
Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, οκτώ (8) συνολικά περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν από περιοχές της Λιβαδειάς και του Ορχομενού Βοιωτίας.
Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών δικύκλων, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ταυτόχρονων αστυνομικών ερευνών προχθές (05-12-2014) το απόγευμα, σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Ζάλτσας Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε ποιμνιοστάσια που διατηρούν οι δράστες στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τρεις κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες.
  • Ένα κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο.
  • Διάφορα εξαρτήματα από άλλα κλεμμένα δίκυκλα.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις αρχές Οκτωβρίου, έως τα τέλη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον πέντε κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και τρεις κλοπές δίκυκλων μοτοποδηλάτων, από διαφορές περιοχές κυρίως της Λιβαδειάς, αλλά και του Ορχομενού Βοιωτίας.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), αφαιρούσαν δίκυκλα συγκεκριμένων μαρκών (κυρίως παλαιάς τεχνολογίας), τα οποία στην συνέχεια απέκρυπταν στα ποιμνιοστάσιά τους, με σκοπό αφενός μεν την χρησιμοποίησή τους, αφετέρου δε την αποσυναρμολόγησή τους και την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικών, αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη.
Τα κατασχεθέντα δίκυκλα και εξαρτήματα φυλάσσονται και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.