8/12/14

Αφγανοί λήστεψαν Αφγανό

 
Συνελήφθησαν  βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 30 και 29 ετών, για ένοπλη ληστεία.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, πλησίον της Ειδομένης Κιλκίς, οι παραπάνω μαζί με άλλα πέντε άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται, με την απειλή όπλων και μαχαιριών, αφαίρεσαν από 23χρονο υπήκοο Αφγανιστάν και από άλλους 15 ομοεθνείς του, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ.
Ο 23χρονος ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των προαναφερόμενων.
Στην κατοχή τους βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 410 ευρώ, ενώ σε βάρος του 30χρονου εκκρεμεί απόφαση του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, για ψευδή αναφορά σε Αρχή.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων καθώς και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.