4/12/14

Πλαστικά είδη πίσω από τους παιδόφιλους

Ο Ταξίαρχος Μάνος Σφακιανάκης
Σε συνέχεια που αφορούσε στα αποτελέσματα της πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel” (Έκπτωτος Άγγελος), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, ανακοινώνεται ότι ταυτοποιήθηκε και η εκκρεμής έκτη περίπτωση.
Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε πως η επίμαχη σύνδεση του διαδικτύου ανήκει σε εταιρεία πλαστικών ειδών, με έδρα σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα χθες (03.12.2014) το πρωί, στους χώρους της εταιρείας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Από την επιτόπια αυτοψία στα ψηφιακά μέσα προέκυψε πως τα επίμαχα αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, είχαν διαγραφεί από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.