2/12/14

Μπλέκουν Πεντέλη με Μικρολίμανο

 

Ο δράστης του Μικρολίμανου μετείχε  και σε προηγούμενη  επίθεση κατά δικηγόρου στην Πεντέλη
Αστυνομικός έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο όπου επιτέθηκε με καλάσνικοφ Αλβανός. DNA συγκατηγορουμένων εντοπίστηκαν στο θέατρο μιας άλλης επίθεσης, σε δικηγόρο στην Πεντέλη, περιπλέκοντας την υπόθεση
 
Οι Αλβανοί που αιματοκύλισαν πρόσφατα το Μικρολίμανο και πρωτύτερα άλλα νυκτερινά κέντρα στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται ότι έχουν σχέση με την απόπειρα δολοφονίας και ληστεία σε βάρος γνωστού 50χρονου δικηγόρου πριν από έναν μήνα στην Πεντέλη, για την οποία ήδη έχουν συλληφθεί και προφυλακισθεί τρεις Γεωργιανοί.

Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το παρ' ολίγον μακελειό στην Ακτή Δηλαβέρη σημειώνεται ότι δείγματα DNA που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο των δραστών σε γειτονικό ξενοδοχείο ταυτίζονται με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης εναντίον του 50χρονου δικηγόρου,

Η αναφορά αυτή δημιουργεί ανατρεπτικά δεδομένα τόσο στη δράση των εν λόγω Αλβανών αλλά δημιουργεί και ερωτηματικά για την επίθεση της Πεντέλης, για την οποία έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ότι σχετιζόταν και με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. -που απέφυγε να αποκαλύψει τον σχετικό συσχετισμό- πραγματοποιεί μυστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει «λάθος» στην αρχική διερεύνηση της υπόθεσης στην Πεντέλη, αν υπάρχει συνεργασία Αλβανών και Γεωργιανών ή αν πρόκειται για «ιδιόμορφη σύμπτωση».

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι στην έρευνα για τη δράση της συμμορίας των Αλβανών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ύποπτους για συνέργεια τους υπευθύνους εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, οχήματα της οποίας χρησιμοποιούσαν οι δράστες, καθώς φέρεται να «προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη δράση των αλλοδαπών κακοποιών».

Για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης, με 15 τραυματίες, στο Μικρολίμανο αλλά και ακόμη τρεις ένοπλες ενέργειες (εκ των οποίων η μία στο Μεταξουργείο κόστισε τη ζωή σε έναν ανυποψίαστο 44χρονο Έλληνα) οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισαν δικογραφία για εννιά άτομα. Από αυτούς συνελήφθησαν οι τρεις και ένας είναι κρατούμενος στις φυλακές της Πάτρας. Κεντρικά πρόσωπα θεωρούνται ο 31χρονος Άλμπερτ Μπάκο, ο αγνώστου ηλικίας Μιλότις Σοσάρι και ο 38χρονος Αλβανός Κλόντιαν Λιρ, οι οποίοι διέμεναν σε δωμάτιο γειτονικού ξενοδοχείου στο Μικρολίμανο.

Όπως αναφέρεται στην 21η σελίδα του διαβιβαστικού της Ασφάλειας Αττικής, «ο γενετικός τύπος άρρενος ατόμου που προσδιορίστηκε σε κατασχεθέντα πειστήρια (αποτσίγαρα, καλαμάκι και οδοντόβουρτσα στο δωμάτιο του εν λόγω ξενοδοχείου) ταυτίζεται με τον κύριο γενετικό τύπο που προσδιορίσθηκε σε δείγμα σάρωσης από επιφάνεια μαντρότοιχου που ελήφθη στο πλαίσιο προανάκρισης που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος του 50χρονου δικηγόρου, πράξεις που τελέστηκαν την 7.30 ώρα της 3.11.2014».

Εκείνη την ημέρα οι δύο αναφερόμενοι δράστες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του δικηγόρου στην οδό Φειδίου, στην Πεντέλη. Μόλις εκείνος βγήκε, τον πυροβόλησαν με πιστόλι στο πρόσωπο και του άρπαξαν χαρτοφύλακα που περιείχε 30.000 ευρώ. Οι δύο κατηγορούμενοι, ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, είχαν αναγνωρισθεί από τον 50χρονο δικηγόρο λίγες ημέρες μετά την επίθεση.

Κίνητρο των δραστών φαίνεται ότι ήταν η ληστεία ενώ φέρεται να διέθεταν σχετικές πληροφορίες για τις κινήσεις του δικηγόρου από έναν ομοεθνή τους ο οποίος εργαζόταν στην κατοικία του δικηγόρου.

Σημειώνεται πάντως ότι τις τελευταίες ημέρες στη διάρκεια της ανάκρισης ο δικηγόρος εξέφρασε αμφιβολίες για τη συμμετοχή των εν λόγω αλλοδαπών δραστών στην απόπειρα δολοφονίας του και επανέλαβε αναφορά του περί «επίθεσης που μπορεί να εκπορευόταν από επιχειρηματικά συμφέροντα» και κυρίως από υπόθεση που αφορά την ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο τώρα τα ευρήματα από το… ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο δημιουργούν νέα δεδομένα στην υπόθεση της Πεντέλης.

Εμπλοκή σε τέσσερις τροχούς

Τέλος, εντυπωσιάζει η αναφορά στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για τους υπευθύνους της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων απ' όπου φέρεται να έχει ενοικιασθεί το τζιπ που χρησιμοποιούσε η συμμορία των Αλβανών, η οποία «γάζωνε» νυχτερινά κέντρα. Και αυτό γιατί οι υπάλληλοι της εταιρείας ανέφεραν ότι «το εν λόγω τζιπ δεν είχε καμία κίνηση κατά τον μήνα Νοέμβριο», ενώ ένα μισθωτήριο έγγραφο που βρέθηκε μέσα στο τζιπ δεν αντιστοιχεί σε έγγραφο που έχει εκδώσει η εταιρεία.

Επιπλέον στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι ένα άλλο ΙΧ αυτοκίνητο που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στις 8 Νοεμβρίου 2014 στην περιοχή του Πενταγώνου και το οδηγούσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, τρεις εξαφανισθέντες αλλοδαποί διαπιστώθηκε ότι ανήκε πάλι στην ίδια εταιρεία ενοικίασης οχημάτων η οποία ούτε το εμφάνιζε νοικιασμένο αλλά ούτε είχε δηλώσει την κλοπή του,

Όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμορία των Αλβανών, «κατόπιν όλων αυτών η στάση του νομίμου εκπροσώπου αλλά και των υπαλλήλων της εν λόγω εταιρείας θεωρείται εξαιρετικά ύποπτη και κρίνεται η περαιτέρω διερεύνηση της».