26/3/15

Mεξικανοί στα κόλπα

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν, σήμερα (25.03.2015) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Μεξικού, ηλικίας 69, 44, 57 και 51 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αντίστασης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επιπλέον και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, που διαπράχθηκαν την 25.08.2015 και την 09.03.2015.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι, οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί την 09.03.2015, σε περιοχή του Ηρακλείου, αφού έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Επιπλέον, την 25.08.2015, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν από αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 28χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 24.000 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φωτογραφικές μηχανές, 39 ατσάλινα λαμάκια και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι τέσσερις αλλοδαποί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και 3 κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1060 δολάρια ΗΠΑ, 1.070 Πέσος Μεξικού, 520 ευρώ, συσκευή GPS, 5 Διεθνείς άδειες ικανότητας οδηγήσεως, αμφιβόλου γνησιότητας, 2 μεταλλικά εργαλεία θραύσης κρυστάλλων, 5 κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα.
Οι συλληφθέντες και κατά τη διάρκεια του ελέγχου και κατά το χρόνο της σύλληψης τους, αντιστάθηκαν σθεναρά προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο και να αποτρέψουν τη σύλληψη τους.
Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.