22/4/15

Νιγηριανοί με αυγά κόκας στο Αγρίνιο

Τα Κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015dytikhdiak.jpg

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης στην Αθήνα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών Αττικής, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας (33χρονος και 27χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι αλλοδαποί αφρικανικής καταγωγής, κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών. Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους πελάτες, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επικοινωνία με τον 33χρονο, όπου συμφωνήθηκε η αγορά 50 γραμμαρίων κοκαΐνης έναντι του χρηματικού ποσού των 3.800 ευρώ.
Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε χθες (21-4-2015), συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου συναντήθηκαν με τον 33χρονο και την 27χρονη σε προσυμφωνημένο ραντεβού, σε περιοχή στο κέντρο της Αθήνας και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 24 γραμμαρίων, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.