2/4/15

Mαχαιριές από νοσοκόμα



Μια 22χρονη μαθήτρια της σχολής νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρου Ράλλη 83 στον Ρέντη τραυμάτισε στις 16.50 της Πέμπτης με μαχαίρι εν ώρα μαθήματος τρεις συμμαθήτριές της στα χέρια. Η δράστις συνελήφθη και ανακρίνεται στο ΑΤ Ρέντη. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο και τα θύματα της επίθεσης, δύο αλβανικής καταγωγής και μία ελληνικής ηλικίας 20-21 ετών, διακομίστηκαν στο Αττικό νοσοκομείο για να τους τοποθετηθούν ράμματα. Αμέσως μετά μεταφέρθηκαν για καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.


Οι αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η 22χρονη ήταν θύμα bullying ωστόσο όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα αίτια της επίθεσης ερευνώνται. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα η επίθεση δεν προκύπτει να ήταν αποτέλσμα κάποιου γεγονότος κατά τη διάρκεια του μαθήματος και οι αστυνομικοί έχουν στρέψει τις έρευνες σε κάτι που συνέβη πρωτύτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή μαθήτρια, ελληνικής καταγωγής, δεν φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο δείχνει έντονη επιθετικότητα. Προς τούτο αναφέρεται ότι είχε εκδηλώσει και άλλο επεισόδια βίαιης συμπεριφοράς πέρυσι. Μάλιστα λέγεται ότι η σχολή της τής είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ είχε ζητηθεί ψυχολογική υποστήριξη και «αλλαγή περιβάλλοντος».

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό στην ίδια σχολή ΟΑΕΔ

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2009 ο 19χρονος τότε σπουδαστής στο Ηλεκτρολογικό τμήμα της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ Δημήτρης Πατμανίδης έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε 18χρονο συμμαθητή του στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Κατά ορισμένες πληροφορίες, δύο υπάλληλοι σουπερμάρκετ που βρίσκεται κοντά στις σχολές του ΟΑΕΔ που είδαν τη σκηνή επιχείρησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο δέχθηκαν και αυτοί τα πυρά του νεαρού.

Ο δράστης βρήκε καταφύγιο σε ένα πάρκο κοντά στις σχολές του ΟΑΕΔ και εκεί έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. 

Ο 19χρονος δράστης μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω του τραύματος στο κεφάλι, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου μπήκε άμεσα στο χειρουργείο. Ωστόσο λίγο αργότερα κατέληξε. 

Δίπλα στον δράστη βρέθηκαν δύο όπλα, σφαίρες, ένα μαχαίρι και ένα σημείωμα, στο οποίο έγραφε ότι οι συμμαθητές του τον απαξιώνουν συστηματικά, κάτι το οποίο δεν θα ανεχόταν πλέον.

«Δεν έχω λόγο να συνεχίσω να ζω. Είμαι πολύ εγωιστής για να πεθάνω και να σας αφήσω να ζήσετε. Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Όποιος βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009, θα πεθάνει χωρίς διάκριση» ανέφερε στο σημείωμά του ο δράστης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει τίποτε άλλο, παρά την απόρριψη. Έχω γνωρίσει μόνο ένα άτομο που αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία νόμιζα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ό,τι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα» προσέθετε.