7/4/15

Tα ρίχνει στο Λυγινό



Επί 5 ώρες κατέθετε ως μάρτυρας στον ανακριτή Μαλλή ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος συνελήφθη στο Άμπου Ντάμπι μετά από ένταλμα των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης υποστήριξε ότι δεν έχει στα χέρια του λίστα Ελλήνων καταθετών.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως αυτή τη λίστα την είχε ο υφιστάμενός του, Φάνης Λυγινός, ο οποίος καταζητείται από τις ελληνικές αρχές.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Όσβαλντ στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν έχει ιδέα για μίζες, ωστόσο φέρεται να είπε ότι το σύστημα δεν ήταν καθόλα νόμιμο, αφού δεν τηρούνταν κατά γράμμα οι διαδικασίες για τα εμβάσματα που έφταναν στην Ελβετία.

Φέρεται μάλιστα να είπε ότι ήταν εν γνώσει των προϊσταμένων του, “αλλά επρόκειτο για μία συνήθης διαδικασία”.

Ερωτηθείς εάν γνώριζε τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ήταν πολιτικό πρόσωπο, τον θυμόταν όμως, όπως θυμόταν ότι τον βοήθησε να βγάλει στο εξωτερικό ένα μεγάλο ποσό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Όσβαλντ ρωτήθηκε για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του εξοπλιστικού Asrad, με τον πρώην τραπεζίτη να απαντά ότι θυμάται κάποια από τα ονόματα, ωστόσο όταν του επεδείχθησαν λογαριασμοί, δήλωσε αδυναμία να τους επιβεβαιώσει.