19/6/15

Ψινάκης-Πανούσης, συμμαχία

ς Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Δήμος Μαραθώνα


Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Δήμος Μαραθώνα την Πέμπτη, 18.6.2015, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου – Πρόληψη & Προστασία», που διεξήχθη στο Αθλητικό και Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης.
Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Ηλίας Ψινάκης.

Στόχος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η συστηματική και συνεχής συνεργασία των δύο φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί η στοχευμένη ενημέρωση των 30.000 κατοίκων, παιδιών, γονέων, εμπόρων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, τουριστικών επιχειρήσεων κ.α. σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, ηλεκτρονικού εμπορίου, προώθησης της ιστορίας του Δήμου αλλά και του τουρισμού.
Απώτερος στόχος είναι η θωράκιση των δημοτών απέναντι στις προκλήσεις που εισάγουν οι νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα τους όσο και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και η προβολή του Δήμου μέσα από νέες τεχνολογίες για την προσέλκυση επισκεπτών σε αυτόν.
Μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, ακολούθησε ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η ημερίδα απευθυνόταν σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.