25/6/15

Ψάχνουν για οπλαποθήκη της ΟΛΑ



Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. με οδηγό έξι πλαστές ταυτότητες του Σπ. Δραβίλα
Αστυνομικοί κλείνουν με κορδέλα τον δρόμο μπροστά από πολυκατοικία στον Νέο Κόσμο, όπου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποιεί έρευνα σε διαμέρισμα στις αρχές Ιουνίου ψάχνοντας στοιχεία για τους «ληστές του Διστόμου» 

Την οπλαποθήκη -πιθανόν στην Αττική- της ένοπλης ομάδας Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών αλλά και μία ακόμη γιάφκα των «ληστών του Διστόμου» στην κεντρική Ελλάδα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Λίγα 24ωρα μετά τον εντοπισμό καταλύματος στην Ανάβυσσο που είχε νοικιάσει ο ποινικόςΣπύρος Δραβίλας, ο οποίος έθεσε τέλος στη ζωή του πριν από περίπου έναν μήνα στη Νέα Αγχίαλο όταν η οικία όπου βρισκόταν με άλλους δύο είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να βρουν το κρησφύγετο της οργάνωσης που ευθύνεται για τις ένοπλες επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Μεγάλος όμως είναι ο «φόβος» των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ότι τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης -πιθανόν είχε επαφές και με ποινικούς από τους «ληστές του Διστόμου»- είχαν τη χρονική άνεση να αδειάσουν το κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα και να εξαϋλώσουν τα ίχνη τους.

Οδηγός στις έρευνες των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό νέων καταλυμάτων των ενόπλων είναι έξι πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοικία του Σπύρου Δραβίλα. Οι περισσότερες από αυτές φαίνεται να προέρχονται από αρπαγές σχετικών εγγράφων στη διάρκεια ληστειών από την ομάδα των ενόπλων όπου φέρεται να συμμετείχαν και οι Νίκος ΜαζιώτηςΓιώργος ΠετρακάκοςΣπύρος ΧριστοδούλουΓρηγόρης Τσιρώνης και άλλοι.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο Σπύρος Δραβίλας είχε ανανεώσει με προπληρωμή ενοικίων για έξι ακόμη μήνες, μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, την ενοικίαση του σπιτιού στην Ανάβυσσο στο οποίο άρχισε να διαμένει τον ίδιο μήνα του 2014.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ., οι «ληστές του Διστόμου» είχαν κύριο ορμητήριο στη Μαγνησία, από όπου ξεκινούσαν μπαράζ ληστειών στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές. Ορισμένοι από αυτούς όμως έρχονταν στην Αθήνα και διέμεναν στο κρησφύγετο της Αναβύσσου, προκειμένου να προχωρούν σε κλοπές ΙΧ (ένα από τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη Νέα Αγχίαλο είχε κλαπεί στις 12 Μαΐου από τη Γλυφάδα) και ληστρικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα.. Ύστερα επέστρεφαν στους χώρους διαμονής τους στη Θεσσαλία.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εκτιμούν, με βάση την αρχική ανάλυση των ευρημάτων, ότι σε κανένα από αυτά τα τρία σπίτια στη Μαγνησία και στην Αττική που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα δεν υπάρχει οτιδήποτε σχετικό με το οπλοστάσιο (περιλαμβάνει και RPG-7 καθώς και ρουκέτες), τη συγγραφή των προκηρύξεων και τις στοχεύσεις της ΟΛΑ αλλά και άλλων ένοπλων οργανώσεων που δεν έχουν εξαρθρωθεί.

Ωστόσο δεν αποκλείουν να υπάρχει κοινός χώρος με το «οπλοστάσιο» της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, το οποίο δεν έχει επίσης εντοπισθεί. Κύριος προβληματισμός των στελεχών ασφαλείας είναι ότι αν δεν κερδίσουν αυτό το «παιχνίδι του χρόνου» είναι πιθανόν να υπάρξουν νέες ένοπλες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές και ποινικούς.