26/6/15

Έκαστος ταξιτζής 11.050 € πρόστιμο

Για ανασφάλιστη εργασία
Η αρνητική άποψη για τους περισσότερους Αθηναίους ταξιτζήδες είναι δεδομένη αλλά τέτοιες εποχές να τιμωρούνται και οι οδηγοί εκτός από τους ιδιοκτήτες με τέτοια πρόστιμα πάει πολύ ...
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων ελέγχων, από κοινού με λοιπούς ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου, βραδινές ώρες της 24-6-2015 και πρώτες πρωινές ώρες της 25-6-2015, πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συντονισμένη επιχείρηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. και με σκοπό την πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί).

Συνολικά διενεργήθηκαν πεντακόσιοι πενήντα (550) έλεγχοι σε ταξί, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων σε εξήντα δύο (62) οδηγούς, συνολικού χρηματικού ποσού τετρακόσιων πενήντα τριών χιλιάδων (453.000 ) ευρώ. Ειδικότερα :
  • Σε σαράντα (40) οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο έντεκα χιλιάδων πενήντα (11.050) ευρώ καθ’ έκαστον, για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
  • Σε είκοσι δύο (22) οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ καθ’ έκαστον, για μη τήρηση εντύπου πρόσληψης προσωπικού.