26/6/15

Οι Special Olympics στην Κατεχάκη

 επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη

Η Ελληνική Αστυνομία τιμήθηκε για την προσφορά της στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, από εκπροσώπους των Special Olympics Hellas, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα, η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου απένειμε πιστοποιητικά αναγνώρισης προσφοράς και αναμνηστικά σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της Τελετής Αφής της Φλόγας της Ελπίδας (14-5-2015) στον Ιερό Λόφο της Πνύκας και στη Λαμπαδηδρομία που ακολούθησε για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics .

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός.
Επίσης παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, Υποστράτηγος Φώτιος Νικητάκης, καθώς και αστυνομικό προσωπικό.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είναι χαρά και τιμή που είστε μαζί μας σήμερα, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε το θαυμασμό, το σεβασμό και τα ειλικρινή συγχαρητήρια στην προσπάθεια των παιδιών που κάνουν περήφανους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Επίσης, μας δίδεται η ευκαιρία να συγχαρούμε τους προπονητές και όσους εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια.
Θα σταθώ στην προσπάθεια αυτή, που γίνεται συγκροτημένα και στοχευμένα, κάτι που καθιστά το εγχείρημά σας ακόμα πιο ουσιαστικό και στέρεο, δημιουργώντας προϋποθέσεις να εδραιωθεί, να ενισχυθεί και να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους ανθρώπους να σας μιμηθούν, σε άλλα πεδία.
Το να αναγνωρίζετε από την πλευρά σας τη στήριξη, τη βοήθεια, τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας μας τιμά, μας κολακεύει και μας δίνει εκείνη την “τονωτική ένεση” που χρειάζεται κάθε ένας και κάθε μια, ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν, την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, λίγο καλύτερη.
Η Ελληνική Αστυνομία πολλές φορές βάλλεται αδίκως γιατί αυτό που πουλάει είναι το κακό, αυτό που δημιουργεί περισσότερο “θόρυβο” και ντόρο ή κάποιες ακραίες αρνητικές συμπεριφορές. Δύσκολα αναγνωρίζεται το κάλο. Δύσκολα αναγνωρίζει κάποιος τη συμβολή ενός φορέα ή ακόμα και ενός πρόσωπου σε μια καλή προσπάθεια.
Η τιμή που κάνετε στο πρόσωπο των ανθρώπων που συμμετείχαν στην τελετή είναι τιμή σε όλους μας, από τον τελευταίο – γεωγραφικά, χωροταξικά – αστυνομικό της χώρας που υπηρετεί στο Καστελόριζο μέχρι τον Υπουργό μας.
Θερμές ευχαριστίες λοιπόν από όλους μας και να ευχηθώ σε εσάς να έχετε δύναμη μαζί με τους συνεργάτες σας, να στηρίζετε αυτά τα παιδιά που μας κάνουν περήφανους κάθε φορά με τις μεγάλες επιτυχίες τους».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και για μένα τον ίδιο, η παρουσία σας εδώ.
Τα Special Olympics, αποτελούν έναν θεσμό, όπου νέοι συνάνθρωποί μας από όλο τον πλανήτη, με ιδιαιτέρες δεξιότητες, στέλνουν συλλογικά το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι», του πολιτισμού, και ιδιαίτερα της ειρήνης, διατρανώνοντας συνάμα, τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης για τη ζωή.
Η Ελληνική Αστυνομία, εδώ και δεκαετίες, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Θεσμού αυτού και η συνδρομή της δεν είναι απλά έργο κοινό, όπως τα υπόλοιπα, αλλά καταδεικνύει την κορυφαία πτυχή του Παγκόσμιου κινήματος του Ολυμπισμού.
Εκ μέρους του προσωπικού του Σώματος, σας ευχαριστώ θερμά και σας διαβεβαιώνω ότι η Ελληνική Αστυνομία, ήταν και θα είναι πάντοτε κοντά σας, αρωγός και παραστάτης, του έργου σας, ώστε να συνεχίσετε με την ίδια επιτυχία, την μεταλαμπάδευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Εύχομαι, στην Ελληνική αποστολή και στους αθλητές μας καλή Επιτυχία».
Η Πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής Special Olympic Hellas , κα Γιάννα Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους των αθλητών και των οικογενειών τους, των προπονητών, των εθελοντών και του Δ.Σ. των Special Olympic Ελλάς τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκαν κοντά τους τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας και της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων, όσο και γιατί στέκονται πάντα αρωγοί στο έργο τους.
Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, παρέλαβαν «Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Προσφοράς», ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός του Σώματος, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων Τάξης, Ασφάλειας και Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων & Ευπαθών Στόχων, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, και αθλητές της εν λόγω Υπηρεσίας που έλαβαν μέρος στη Λαμπαδηδρομία.