17/7/15

Φυτεία στην Τριφυλία

Τα Ντοκουμέντα





Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, δύο (2) φυτείες αποτελούμενες συνολικά από -300- φυτά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (16.7.2015) πρωινές ώρες, δύο επιχειρήσεις και εξερευνήσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Κατά τις εξερευνήσεις, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο (2) φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν -245- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 0,4 έως 2,5 μέτρα περίπου, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν -55- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 1 έως 1,5 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο την πρώτης φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -620- γραμμαρίων, ενώ και στις δύο φυτείες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.