17/7/15

Απατεώνας ο "εγγυητής"


Συνελήφθη, μετά από πολύμηνες έρευνες και αναζητήσεις, βραδινές ώρες της 14-7-2015 στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, ένας 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, για εξαπάτηση πολιτών.
Σε βάρος του είχε σχηματισθεί δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς από το 2013, συστηνόμενος στα θύματα του ως χρηματιστής, σύμβουλος χρηματοοικονομικών επενδύσεων και συνεργάτης τραπεζικών ιδρυμάτων, τα έπειθε να του δώσουν χρήματα προκειμένου να τα επενδύσει σε τραπεζικά προϊόντα και σε τυχερά παίγνια υψηλών αποδόσεων.

Επιπλέον και για να ενισχύσει την αξιοπιστία του, τους επέστρεφε μικρό μέρος των χρημάτων, ως «απόδοση» των επενδύσεων που πραγματοποιούσε για αυτούς, ενώ υπό την προοπτική των μεγάλων κερδών που εγγυόταν, τα θύματα προέβαιναν σε πωλήσεις αυτοκινήτων, δανεισμό από οικείους τους και ενεχυριάσεις κοσμημάτων, προκειμένου να του δώσουν για επένδυση μεγάλα χρηματικά ποσά.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 44χρονος είχε εξαπατήσει με αυτό τον τρόπο δεκατρείς (13) πολίτες, από τους οποίους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσαν επτά (7) εντάλματα σύλληψης για το ίδιο αδίκημα.
Το συνολικό ποσό που απέσπασε από τα θύματά του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το -1.000.000- ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.