7/11/12

Nαυάγιο με 50 νεκρούς


Βεγγάλη: Ναυάγιο με τουλάχιστον 50 αγνοούμενους μετανάστες
 
         Άλλο ένα ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες έλαβε χώρα σήμερα στον Κόλπο της Βεγγάλης, μόλις δέκα ημέρες ύστερα από παρόμοια τραγωδία.
Το πλοίο μετέφερε κυρίως πρόσφυγες Ροχίνγκιας στη Μαλαισία, ενώ αγνοείται η τύχη περίπου 100 ανθρώπων, όπως έγινε γνωστό από την ακτοφυλακή του Μπανγκλαντές.
Το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 70 επιβάτες όταν βυθίστηκε στα ανοικτά της περιοχής Κοξ Μπαζάαρ, στο νότιο Μπανγκλαντές, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ζαχίντ Χασάν, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. «Περισυλλέξαμε ζωντανούς 23 επιβάτες με τη βοήθεια ψαράδων της περιοχής», τόνισε.
Τουλάχιστον δυο από τους διασωθέντες ανήκουν στην κοινότητα των Ροχίνγκιας, των μουσουλμάνων, οι οποίοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αποτελούν μια από τις περισσότερο διωκόμενες μειονότητες του πλανήτη και σύμφωνα με την πλειονότητα των Βιρμανών είναι παράνομοι μετανάστες που έχουν έλθει από το Μπανγκλαντές.

Στις 28 Οκτωβρίου ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 130 επιβάτες, πολλοί από τους οποίους είχαν εγκαταλείψει τη Βιρμανία για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στους βουδιστές Ραχίν και τους μουσουλμάνους Ροχίνγκιας, είχε επίσης βυθιστεί στον Κόλπο της Βεγγάλης.