6/8/15

Στην Εύβοια ο Πανούσης






Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε χθες (5.8.2015) την Εύβοια, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστικές υπηρεσίες αλλά και των επαφών του με τοπικούς φορείς.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας. Εκεί, συνεχάρη το προσωπικό για τις προσπάθειές του στις πρόσφατες πυρκαγιές και τόνισε ότι η παρουσία του έχει ως στόχο να αισθανθούν οι πυροσβέστες τη συμπαράσταση της Πολιτείας, που στέκεται στο πλάι τους. Επίσης, προανήγγειλε επανασχεδιασμό της πολιτικής για τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής τον Οκτώβριο, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Αμέσως μετά, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε από τους αστυνομικούς να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, ενώ τους κάλεσε αυτό το διάστημα, να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής, κυρίως με περιπολίες σε περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Επίσης, άκουσε τα προβλήματα των αστυνομικών και αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές δράσεις του Υπουργείου στην περιοχή (Κινητή Αστυνομική Μονάδα, Αστυνομικός της Γειτονιάς, διάθεση οχημάτων 4x4 ).
Κατόπιν, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός. Σε σύσκεψη που έγινε για τα προβλήματα της περιοχής, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη δυνατότητα μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε κτίριο που βρίσκεται απέναντι από αυτό της αντιπεριφέρειας, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Έπειτα, μετέβη στα Ψαχνά, όπου μετείχε σε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ψαχνών, κ. Γιώργο Ψαθά, ο οποίος προσφέρθηκε να παραχωρήσει ένα δημοτικό κτίριο για την εγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιάταξης των αστυνομικών δυνάμεων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στα χωριά Άτταλη και Μακρυκάπα. Εκεί, πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, συναντήθηκε με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους. Ο κ. Πανούσης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στους αρμόδιους Υπουργούς τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για παροχή αποζημιώσεων στους ρητινοκαλλιεργητές και άμεση υλοποίηση έργων για την αντιπλημμυρική προστασία.
Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών, όπου συνεχάρη τους εθελοντές για το έργο τους. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Με συγκινεί και με συναρπάζει η εικόνα νέων ανθρώπων, που πιστεύουν σε αυτό που ονομάζουμε «κοινωνία των πολιτών». Είναι συγκινητικό ότι νέα παιδιά είναι έτοιμα να συνδράμουν τις προσπάθειες τις Πολιτείας και να σταθούν στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος. Η προσφορά σας δικαιώνεται. Όλοι πιστεύουμε σε αυτήν. Κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές, δώσατε το παράδειγμα ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι, με συντονισμό, με αισιοδοξία. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή κι άλλων πολιτών στην προσπάθεια του εθελοντισμού».