9/12/15

Πολύ πράμα ...

Τα Ντοκουμέντα



Εξαρθρώθηκε, χθες (07-12-2015) το απόγευμα, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου, τριμελής εγκληματική ομάδα, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Σάμο.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, τα τρία (3) μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα δύο (2) άνδρες και μία (1) γυναικά, ημεδαποί, ηλικίας 33, 38 και 36 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης συνελήφθη και ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.
Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, σχεδιάστηκε οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου, με τη συνδρομή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα τρία μέλη του κυκλώματος, προ πενταμήνου τουλάχιστον, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης, στο νησί της Σάμου.
Ως προς τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη του κυκλώματος, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως τις διέθεταν έναντι χρηματικής αμοιβής σε υποψήφιους αγοραστές – χρήστες ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 24χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ όπως ακολούθως διακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος προμηθευόταν ναρκωτικά από το κύκλωμα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 273 γραμμαρίων περίπου
  • 52 ναρκωτικά χάπια
  • το χρηματικό ποσό των 19.575 ευρώ
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 4 κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα sim
  • διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση και χρήση των ναρκωτικών
Οι δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου.