18/12/15

Τους έπιακαν ...

Τα ΙΧ τους



Συνελήφθησαν χθες (17-12-2015), στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, έξι (6) διακινητές, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27, 28 και 48 ετών και τρεις (3) ημεδαποίηλικίας 21, 22 και 31 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 44 μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι δύο (22) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Συρίας, έξι (6) υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο (2) υπηκοότητας Πακιστάν και Λιβάνου.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς, διότι εντόπισαν τον 48χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες και τους άλλους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 28χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκε ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους 43 εκατοστών.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς, διότι εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 21 και 22 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν συνολικά :
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • 1 μαχαίρι
  • 9 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.