19/12/15

Η ΕΛ.ΑΣ στο ... Σουδάν




Ολοκληρώθηκαν χθες (18-12-2015) με επιτυχία, τέσσερις εκπαιδεύσεις, που διοργανώθηκαν με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και στις οποίες συμμετείχαν συνολικά δεκαέξι (16) Αξιωματικοί της Σουδανικής Αστυνομίας.
Οι εκπαιδεύσεις υλοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής στις Αχαρνές Αττικής και στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 18-12-2015, με την ακόλουθη θεματολογία:
α) «Διαχείριση αποδεικτικών στοιχείων ποινικών αδικημάτων»,
β) «Εμπορία ανθρώπων & καταπολέμηση παράνομης διακίνησης ναρκωτικών»,
γ) «Προστασία συνόρων και έλεγχος αλλοδαπών» και
δ) «Καταπολέμηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Σκοπός των εκπαιδεύσεων ήταν η επιμόρφωση των Σουδανών αστυνομικών, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε να αποκομίσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να καλύψουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες στη χώρα τους, στο πλαίσιο της Ελληνοσουδανικής συνεργασίας.
Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, σχεδιάστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας πέντε (5) ημερών, στα οποία συνέβαλαν ουσιαστικά καταρτισμένοι Αξιωματικοί Υπηρεσιών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας, Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων, Διεύθυνση Παράνομης Μετανάστευσης, Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας) καθώς και από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ γλώσσα εργασίας ήταν η αγγλική.
Την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης του Σουδάν στην Αθήνα, Dr Hamdi Hassabelrusol Osman και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κατσάρας, οι οποίοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό προς τους εκπαιδευομένους και επέδωσαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης. Επιπλέον, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα.
Παρέστησαν επίσης, ο Υποδιοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Χρυσόστομος Γάλλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL), ως εκπρόσωπος της Αστυνομικής Ακαδημίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Κριερής, Αξιωματικοί της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, καθώς και διδάσκοντες καθηγητές.