18/12/15

Τον έβαλαν σε σάκο

Το θύμα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη, συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και την ουσιώδη συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η ανθρωποκτονία 27χρονου υπηκόου Συρίας, που διαπράχθηκε στις 31-1-2014 στην Καλλιθέα. Σχετικά με την υπόθεση και προς παροχή πληροφοριών είχε εκδοθεί.
Τμήματα της σωρού του θύματος είχαν βρεθεί την 1-2-2014 εντός κάδου απορριμμάτων στην Καλλιθέα και την 7-2-2014 εντός ταξιδιωτικού σάκου στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του 27χρονου προήλθε από βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο.
Δράστες είναι δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 32 και 22 ετών, ήδη έγκλειστος του Καταστημάτων Κράτησης Τρικάλων ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της περιύβρισης νεκρού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το θύμα είχε εισέλθει στη Χώρα μας, λίγο πριν την δολοφονία του, με τη βοήθεια παράνομων διακινητών αλλοδαπών. Σκοπός του ήταν να ταξιδεύσει στη Σουηδία, πλην όμως λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων, ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.
Συμφωνήθηκε η προώθηση του θύματος στην Σουηδία, με την καταβολή προηγουμένως χρηματικής αμοιβής ύψους 4.000 ευρώ. Η αμοιβή πράγματι καταβλήθηκε, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, πλην όμως οι δύο δράστες κάλεσαν τον 27χρονο στην οικία τους στην Καλλιθέα, όπου τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τεμάχισαν την σωρό του προκειμένου να την εξαφανίσουν.
Ο 32χρονος δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίσθηκε, διαφεύγοντας στην Τουρκία, όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πράξη και για την οποία τελικά συνελήφθη την 2-9-2014 από τις Λιμενικές Αρχές της Πάτμου, όταν κατελήφθη να μεταφέρει με σκάφος αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης και φυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου και εντοπίσθηκε μετά από επισταμένες αναζητήσεις.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.