20/1/16

Τα έκανε κορνίζα

Η ηρωίνη

Τα Ντοκουμέντα


Συνελήφθη, στις 18-1-2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ηρωίνης.
Σε βάρος του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, από τις Γαλλικές Αρχές εντοπίσθηκε δέμα προερχόμενο από την Ινδία με προορισμό την Αθήνα, το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης.

Μεσημβρινές ώρες της 18-1-2016, ο 38χρονος κατελήφθη να κατέχει, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση, το ταχυδρομικό δέμα το οποίο είχε προ ολίγου παραλάβει χρησιμοποιώντας πλαστό αποδεικτικό της ταυτότητάς του έγγραφο και κατόπιν τούτου συνελήφθη.
Από τον έλεγχο, βρέθηκε και κατασχέθηκε η ποσότητα ηρωίνης βάρους -682- γραμμαρίων, η οποία βρισκόταν εντέχνως κρυμμένη μέσα σε κορνίζα.
Περαιτέρω, από την μεθοδολογία της δράσης του και την διεθνικότητα του εγκλήματος (Χώρα αποστολής Ινδία), προκύπτει ότι ο ανωτέρω δράστης αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος μεταφοράς και διαμετακόμισης ναρκωτικών, μέσω της Χώρας μας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.