10/2/16

Σκότωσε τον άνδρα από λάθος


Για περίπου 3,5 χρόνια έκρυβε ότι ήταν εκείνη που άθελά της πάτησε τη σκανδάλη του πιστολιού που σκότωσε τον σύζυγό της. Προσπάθησε να κρύψει από τα δύο παιδιά τους το ατύχημα. Γυρνούσε συνεχώς κλαμένη, ένα ανθρώπινο ράκος, με τους κοντινούς της ανθρώπους να αποδίδουν την συμπεριφορά της στην απώλεια του συντρόφου της που δεν είχε ξεπεράσει. Η αλήθεια ήταν ακόμη πιο σοβαρή, και έτρωγε τα σωθικά της. Την ώρα του ύπνου, είχε επιχειρήσει να μετακινήσει το πιστόλι που είχε κάτω από το μαξιλάρι ο σύζυγός της. Το όπλο που ήταν οπλισμένο με σφαίρα στη θαλάμη, εκπυρσοκρότησε με την σφαίρα να διαπερνά τον αυχένα του 44χρονου άνδρα και να τον σκοτώνει ακαριαία.
Ήταν συνοδός ασφαλείας γνωστού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη τσιμεντοβιομηχανίας και οπλοφορούσε νόμιμα. Είχαν διαρρήξει το σπίτι τους και από τότε είχε μονίμως κάτω από το προσκεφάλι το οπλισμένο πιστόλι του.

Όλα είχαν συμβεί τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2012, μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειας στην οδό Δυρού στο Αιγάλεω. Ο 44χρονος τότε άνδρας είχε βρεθεί νεκρός πάνω στο κρεβάτι με μία σφαίρα να έχει διαπεράσει τον αυχένα του. Το δικό του όπλο είχε βρεθεί στο πάτωμα. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι από αυτό είχε προκληθεί ο θάνατός του.
Η μπαλκονόπορτα του δωματίου ήταν ανοικτή χωρίς ίχνη παραβίασης. Η συνομήλικη σύζυγος είχε υποστηρίξει ότι έβλεπε τηλεόραση στο καθιστικό και την είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ. Τα δύο αγόρια, 18 και 16 χρόνων τότε, σήμερα φοιτητές σε επαρχία και Αθήνα, κοιμόντουσαν στα δωμάτιά τους, ένα από αυτά άκουσε τον πυροβολισμό σηκώθηκε πρώτο και πήγε στο υπνοδωμάτιο όπου βρήκε νεκρό τον πατέρα του.

Όταν αποφάσισε να αποκαλύψει τι συνέβη

Οι αρχικές εκτιμήσεις δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Υπήρχε ανοικτή η πιθανότητα, οι δράστες να είχαν μπει από την μπαλκονόπορτα, ο 44χρονος να τους αντελήφθη και επιχειρώντας να αντιδράσει με το όπλο του να το άρπαξαν και να τον  σκότωσαν με αυτό.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, στις αρχές Δεκεμβρίου 2015, υπό το βάρος των τύψεων και του ατέλειωτου πόνου, αποφάσισε να αποκαλύψει τι είχε συμβεί, αρχικά στα παιδιά της και στη συνέχεια στις διωκτικές αρχές. Ουσιαστικά υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου το χέρι της ακούμπησε το πιστόλι και στην προσπάθειά της να το σπρώξει, αυτό εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντας τον σύζυγό της. Από το έντονο σοκ αρχικά πέταξε το όπλο στο πάτωμα, ενώ στη συνέχει από τον φόβο να χαρακτηριστεί δολοφόνος από τα ίδια της τα παιδιά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, υποστήριξε ότι κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο και δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί.
Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, οι αρμόδιοι αξιωματικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της για ανθρωποκτονία, με τις δικαστικές αρχές από εκεί και πέρα να κρίνουν αν πράγματι ήταν ένα θλιβερό ατύχημα από αμέλεια, όπως τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ή υπήρχε δόλος. Η 20η Τακτική Ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση διαβίβασε τα στοιχεία της στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει το μέλλον της κατηγορουμένης.