11/2/16

Τους έριξαν στα ... βράχια

Tα Ντοκουμέντα


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, στην πόλη της Χαλκίδας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή αυτής.
Συνελήφθησαν χθες (09-02-2016) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, δύο (2) άνδρες ηλικίας 27 & 24 ετών, καθώς και μία 46χρονη γυναίκα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 48χρονος συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε η οικία των δραστών, στον αύλιο χώρο της οποίας υπήρχε αποθήκη, όπου αποτελούσε ένας από τους χώρους πώλησης και χρήσης των εν λόγω ουσιών.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Εντός πλαστικού κουτιού, το οποίο βρέθηκε σε παρακείμενο οικόπεδο της οικίας, μέρος όπου ο 24χρονος το απέρριψε, ειδοποιούμενος από τον 27χρονο «τσιλιαδόρο»:
  • (49,5) γραμμάρια ηρωίνης σε βραχώδη μορφή,
  • (23) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Εντός της οικίας και στην κατοχή της 46χρονης:
  • το χρηματικό ποσό συνολικά των (10.740) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρέθηκε εντός χρηματοκιβωτίου, στο υπνοδωμάτιο της οικίας,
  • πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών, ένα ψαλίδι και μία κολλητική ταινία, για τη συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και
  • (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Τέλος εντός της αποθήκης, διάφορα αντικείμενα με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης, τα οποία χρησιμοποιούταν για τη θραύση της, καθώς και το διαχωρισμό και τη χρήση της εν λόγω ουσίας.
Από την πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αναλάμβαναν συγκεκριμένους ρόλους («τσιλιαδόρου», «πωλητή», υπεύθυνου φύλαξης & αποθήκευσης – απόκρυψης των ουσιών κ.α.), προκειμένου να προβαίνουν στη συστηματική πώληση των ναρκωτικών και να αποφεύγουν τη σύλληψη τους από τις Διωκτικές Αρχές.
Επιπλέον από τους αστυνομικούς, συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αντίσταση και εξύβριση, ο οποίος προσήλθε στην ανωτέρω οικία, μετά το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης και προσπάθησε να ματαιώσει τη σύλληψη των δραστών.
Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.