11/2/16

Ομοιότητες με Μύκονο


Πυγμάχος-ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στο κύκλωμα ναρκωτικών

Έρευνα της ΕΛΑΣ για τους 40 «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος στο Κολωνάκι
Πυγμάχος-ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στο κύκλωμα ναρκωτικών
Και πυγμάχος στο κόλπο
Ενας αθλητής της πυγμαχίας που έχει πρωταγωνιστήσει και σε κινηματογραφική ταινία   φέρεται, μαζί με γνωστό ιδιοκτήτη εστιατορίων και κλαμπ στο Κολωνάκι, να είναι δύο από τους  πρωταγωνιστές του 12μελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε τις τελευταίες ώρες της Ασφάλειας Αττικής. 

Οπως έχει προκύψει από παρακολουθήσεις κι από τηλεφωνικές συνακροάσεις της ΕΛ.ΑΣ. «πελάτες» του κυκλώματος που πωλούσε ναρκωτικά σε νυκτερινά κέντρα στην Αθήνα, ήσαν περισσότερα από 40 άτομα, πολλά από τα οποία είναι «γνωστά πρόσωπα». Ανάμεσα σε αυτά επιχειρηματίες, άτομα από τον καλλιτεχνικό και κοσμικό χώρο στα οποία πάντως - προς το παρόν - δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.
      
Τουλάχιστον πέντε από τα μέλη του κυκλώματος είναι αλβανικής καταγωγής και φέρονται ως οι κύριοι προμηθευτές των ναρκωτικών
       
Στην κατοχή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν εκτός των άλλων 21 κιλά χασίς, περίπου 210 γραμμάρια κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνες κι άλλες ναρκωτικές ουσίες. Σε εκατοντάδες υποκλαπείσες συνομιλίες υπάρχει πλήθος αναφορών σε εκτεταμένη αγοραπωλησία ναρκωτικών.     

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλο τμήμα των εσόδων από τη διακίνηση των ναρκωτικών επενδύονταν σε αγορές νέων κλαμπ στην περιοχή του Κολωνακίου, ενώ έχουν κατασχεθεί και πολυτελή αυτοκίνητα.
     
Πρόκειται για μία έρευνα που είχε ξεκινήσει προ αρκετών μηνών κι όπως αναφέρουν στελέχη  της ΕΛΑΣ «έχει εξαιρετικές ομοιότητες με εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι στην Μύκονο. Επιπλέον εμπλεκόμενοι στο ένα κύκλωμα φέρεται να είχαν σχέση με αναφερόμενους στο άλλο. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση για την δράση ενός κυκλώματος που φέρεται να ήταν ανεξέλεγκτο κι ήλεγχε την διακίνηση ναρκωτικών σε πολλά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας».

Σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες