26/2/16

Η κοντόκανη του δουλέμπορου

To Ντοκουμέντο

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαοκτώ (18) αλλοδαπών προσφύγων και τη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟΥ” ν. Σάμου. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, κατά δήλωση των οποίων, ο αλλοδαπός χειριστής του πολυεστερικού σκάφους προσπάθησε να διαφύγει πέφτοντας στη θάλασσα.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής που επέβαιναν σε ιδιωτικό σκάφος και εντόπισαν τον 36χρονο αλλοδαπό χειριστή με καταδυτική στολή.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πολυεστερικό σκάφος, όπως επίσης και μία (01) μαύρη κοντόκανη καραμπίνα MAGNUM με τέσσερα (04) φυσίγγια που βρέθηκαν εντός του ανωτέρω σκάφους που χειριζόταν ο αλλοδαπός φερόμενος ως διακινητής.