23/3/16

... Λαχείο για ληστογύφτους


Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού, που είχε λάβει χώρα στις 26 προς 27 Ιουλίου 2015, σε περιοχή της Βόνιτσας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 37 και 35 ετών, για διακεκριμένη κλοπή.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 26 προς 27 Ιουλίου 2015, οι δράστες είχαν εισέλθει σε εξοχική κατοικία ημεδαπής, κατά το χρόνο που απουσίαζε και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (245.000) ευρώ.
Από τη προανάκριση που ενήργησε οι συνεργαζόμενες Αστυνομικές Υπηρεσίες σε συνδυασμό με τα ευρήματα (αποτυπώματα και γενετικό υλικό) που βρήκαν και συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών και πρόκειται για τον 37χρονο και τον 35χρονο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 37χρονου είχε υποβληθεί φέτος τον Ιανουάριο στον κ. Ανακριτή Λευκάδας, στον οποίο θα υποβληθεί άμεσα και το συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό που αφορά τον 35χρονο.