1/3/16

Πήγε Αθήνα ο παιδόφιλος


Στο πλαίσιο άμεσων και συντονισμένων ενεργειών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατάφεραν χθες (29-02-2016) το πρωί να εντοπίσουν και συλλάβουν, σε περιοχή της Αττικής, 60χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων .
Ειδικότερα, προχθές μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Ερέτριας, ο 60χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισε ανήλικο ημεδαπό και του απηύθυνε άσεμνες προτάσεις για τέλεση ασελγών πράξεων, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά του .
Ακολούθως ο 60χρονος, προχθές απογευματινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, επιβαίνοντας στην ίδια δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισε έναν άλλο ανήλικο ημεδαπό και ενεργώντας άσεμνη πράξη, πρόσβαλλε ομοίως την γενετήσια αξιοπρέπειά του .

Τα ανωτέρω περιστατικά καταγγέλθηκαν στις Αστυνομικές Αρχές και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας μετέβησαν χθες το πρωί σε περιοχή της Αττικής, όπου εντόπισαν και προσήγαγαν τον 60χρονο.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 60χρονου στις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις και συνελήφθη.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μία φωτογραφική μηχανή, ένας σουγιάς και ένα κράνος δικυκλιστή.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.