1/3/16

Σέρβοι στις ληστείες


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές κοσμηματοπωλείων.
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 27-2-2016, τρία (3) άτομα, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 38 και 58 ετών και ένας 35χρονος υπήκοος Σερβίας. Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω τυγχάνουν τρία (3) άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας 44χρονος υπήκοος Σερβίας αναζητείται.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παραβίασης όρων διαμονής καθώς της υπόθαλψης εγκληματία.

Ειδικότερα, οι δράστες από τον Αύγουστο του 2015, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών σε κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες έσπαζαν τις βιτρίνες των καταστημάτων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και διάφορα εμπορεύματα από τις προθήκες ενώ για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (διαρρηκτικά εργαλεία, ενοικιαζόμενα οχήματα κλπ).
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία και μία (1) σε κατάστημα, στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.