30/3/16

Έβγαλαν λαγούς

Τα Ντοκουμέντα



Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, υπόθεση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης – φυτείας σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με (705) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τον Αύγουστο του 2014 .
Ειδικότερα, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης, είχαν ταυτοποιηθεί δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (28χρονος και 31χρονος) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα .

Από τη συνεχιζόμενη, συστηματική και πολύμηνη αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε συμμετοχή στην καλλιέργεια της φυτείας ακόμα δύο ατόμων ημεδαπών ηλικίας 35 και 40 ετών, και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους.
Από τη σχηματισθείσα δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, εκδόθηκαν Εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου σε βάρος των δύο ημεδαπών.
Κατόπιν τούτου, σήμερα (29.03.2016) το πρωί, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε περιοχές και χώρους του Δήμου Μυλοποτάμου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, συνελήφθησαν ο 35χρονος και ο 40χρονος.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και σε χώρους που χρησιμοποιούν οι δύο ημεδαποί καθώς και σε ποιμνιοστάσιο το οποίο διατηρούν από κοινού με δύο άλλους ημεδαπούς (33χρονο και 39χρονο), όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά τέσσερα κυνηγετικά όπλα, (από τα οποία για το ένα είχε δηλωθεί κλοπή και τα δύο ανήκαν σε 37χρονη ημεδαπή), δύο γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και διαβατήριο Αλβανικής υπηκοότητας.
Επιπλέον, συνελήφθησαν ο 39χρονος και η 37χρονη ημεδαπή για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 33χρονος.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, ενώ οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.